Ens børn har brug for et hav af udstyr; tøj, møbler, barnevogne og legetøj. Disse ting kan for det første koste en formue og for det andet være knap så miljøvenlige. Så hvordan kan du spare mest og samtidig gøre det miljøvenligt?

Tjek vores tre forslag til hvordan du kan oversætte bæredygtighed til børnehøjde.

Genbrug udstyr til babyen

Især i barnets første tid kan det være svært at tænke miljøvenligt, da meget skal nås før at babyen kommer hjem. Derfor kan I nemt komme til at bruge mange penge på de ting I har brug for. Shopping af barnevogne, babystole og babyslynger er især ting, som kan koste en formue – men der findes dog lettere og miljøvenlige alternativer.

Barnevogne og babyslynger kan nemlig findes på diverse genbrugssider online som DBA eller i din lokale genbrug. Du kan også vælge at undersøge om sociale medier kan være behjælpelige. Der findes nemlig flere grupper på Facebook, hvor man kan købe eller bytte sig til babyudstyr til alle aldre.

Hvis du ikke har lyst til at kaste dig ud i online køb af babyudstyr fra fremmede, kan du vælge at gøre det gennem dit eget netværk. Mon ikke du har en chef, kollega, veninde eller slægtning, som ikke længere har brug for deres udstyr og gerne vil sælge eller give det væk?

Genbrug af babyudstyr er nemlig en smart måde at få mere plads i hjemme. Desuden kan alle se rationalet i at hvis de ikke skal have flere børn, så kan de ligeså godt give det til nogen, som har brug for det.

Blødt, brugt og bæredygtigt babytøj

Det er ikke en hemmelighed at dit barn har brug for tøj af god kvalitet og fri for kemikalier, så det ikke udvikler allergier eller får eksem. Dette gælder også

Dette er specielt vigtigt i de første par år, mens babyen udvikler sit resistensniveau overfor verdenen. Dog kan det være svært at vurdere om tøjet i butikkerne er bæredygtigt, hvis de ikke skilter med det. Så hvordan kan du finde frem til et godt alternativ som økologisk babytøj?

Her bør du kigge grundigt efter på nettet og undersøge specifikke brands der tager sig af miljøet. Du kan undersøge på forhånd, hvilke brands og materialer man skal undgå, for at din baby ikke udvikler allergi.

Når barnet bliver ældre, kan det hurtigt vokse ud af tøj. I stedet for at købe nyt tøj, som barnet ikke kan passe efter et par måneder, kan du vælge at finde lækkert og miljøvenligt tøj i genbrugsbutikker og mødrehjælpen. På den måde får barnet godt tøj og samtidigt skåner du miljøet og din pengepung.

Du kan finde lækkert, kemikaliefrit og økologisk babytøj lige her.

Legetøj med historie

Hvad blev der af dit eget legetøj fra dengang du var barn? Legetøj med historie kan være en god måde at nedarve sjove historier og skabe nye minder med jeres barn. Desuden kan det være et godt alternativ til meget af legetøjet i dag, som bliver skabt af plastik der forurener miljøet.

Hvis du og din partner ikke har legetøj fra dengang I var børn, skal du ikke fortvivle. Man kan nemlig let finde brugt legetøj på diverse loppemarkeder som koster en brøkdel af prisen. Ellers kan man være på udkig efter legetøj lavet af bæredygtige materialer som træ, der ofte også holder bedre end plastikversionerne.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *