De fleste mennesker fokuserer rigtig meget på om hvorvidt deres eget hjem er rent og velholdent. Derfor er det også naturligt at man gør noget ekstra ud af rengøring derhjemme men da langt de fleste mennesker tilbringer størstedelen af deres tid på jobbet er det rent faktisk endnu vigtigere at man opholder sig i et rent miljø imens man er på arbejde hvis man vil passe på sin sundhed. Så selvom det ikke er noget du tænker over bør man som medarbejder som minimum have indsigt i hvordan der gøres rent på ens arbejdsplads. Her kommer der en kort guide til tre ting man bør være bevidst når det handler om rengørings af ens arbejdsplads.

1: Hvor ofte gøres der rent?

Det første man bør vide er i hvilket omfang der bliver gjort rent på ens kontor. De fleste virksomheder ansætter rengørings virksomheder til at stå for den daglige eller ugentlige rengøring og netop fordi man sidder så mange timer på sin arbejdsplads er det vigtigt at der gøres ordentligt rent. Så hvis man sidder på et kontor bør ens borde som minimum tørres af en gang om ugen og alt efter hvilket underlag man har bør der støvsuges flere gange om ugen. Dette kan dog afhjælpes med robotstøvsugere. Derudover bør skraldespande med organisk materiale og ikke organisk materiale være adskilt og også tømmes hver dag så man ikke har mad eller frugt til at ligge og rådne på kontoret.

2: Hvilke rengørings midler bruges der?

En anden ting man bør vide er hvilke rengørings midler der bruges på arbejdspladsen. I dette tilfælde anbefaler Miljø- og fødevareministeriet blandt andet at man undgår klor-holdige- og desinficerende rengørings midler samt luftfriskere. Ofte vil luftfriskere kunne skjule over dybereliggende urenheder og dermed snydes man til at tro at de omgiver sig i et sundt arbejdsmiljø.

3: Hvem gør rent hos jer?

En sidste ting der kan være vigtig at vide er hvem der står for rengøringen. På denne måde kan man hurtigt finde ud af hvilke produkter virksomheden benytter sig af og dermed sikre sig at der bruges miljøvenlige produkter. De fleste danske virksomheder benytter sig ofte af ISS der bruger mange af de bedste produkter på markedet. Men hvis din arbejdsplads er på udkig efter en erstatning kan du finde et godt bud på en ny rengørings virksomhed på denne side.

Kategorier: Stoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *