De fleste føler at global opvarmning er et problem, som vi først kommer til at mærke en gang i fremtiden. Problemet med at vi ser global opvarmning, som et fremtidigt problem er, at vi tager afstand til problemet.

For at vi kan vende problemet kræver det, at vi begynder at se global opvarmning, som et problem vi står overfor i 2017 og ikke noget vi først kan mærke om mange år.

I denne artikel vil du blive opdateret på hvad global opvarmning gør ved klimaet i lige nu.

Juni 2017: Fjerde varmeste nogensinde

Vi har igennem de sidste 137 år målt temperaturerne her på jorden. Juni måned var den fjerde varmeste juni måned nogensinde, og gennemsnits temperaturen var 0,69 grader højere end gennemsnittet.

Det er ikke et særtilfælde, da de 10 varmeste juni måneder har været målt mellem 2005-2017 med undtagelse af juni 1998.

Det er en klar tendens på at temperaturerne allerede nu bliver påvirket af vores påvirkning.

 

De antarktiske vintre bliver varmere

De højere temperaturer har en stor påvirkning på Antarktis. Der har over de seneste år været en stigning i antallet af dage i vinterperioden med temperaturer over -10 grader celsius. Længden af perioder med en temperatur over -10 grader celsius er også steget hvilket giver store problemer for Antarktis.

Når temperaturen er over -10 grader betyder det at der ikke kan dannes i samme tempo, som der er behov for.

Når der ikke kan dannes nok is om vinteren betyder det at isen på Antarktis knækker af og smelter.

 

Massive isbjerge løsriver sig fra Antarktis  

For 2 uger siden knækkede et isstykke på over 6000 km2 af Antarktis.

Problemet er ikke at et enkelt isbjerg har frarevet sig, men derimod at større stykker frariver sig oftere.

Det samme ses også på nordpolen, hvor der har været målt temperaturer højere end normalt. Temperaturen var over 0 grader, hvilket øger mængden af is der løsriver sig fra nordpolen også.

 

Vejret bliver mere ustabilt

Den største ændring vi har set er, at temperaturerne og vejret bliver mere ustabilt. Store oversvømning, mere ekstreme temperaturer vil kunne ses i begge retninger.

Du kan godt begynde at forberede dig, og have varmere tøj til at ligge i skabet derhjemme. Du kan starte med at gå ind på termoland.dk og købe varmt tøj, så du er forberedt på større udsving i temperaturen.

Er fremtiden kun dårlig?

Selvom at vi har set store klimaforandringer de seneste år, så behøver fremtiden ikke at være dårlig. Mængden af forskning og firmaer, som arbejder på ar forbedre miljøet er stigende.

Ny teknologi vil bane vej for forbedringer i klimaet over de kommende år, men det kræver at der er mange mennesker, som arbejder på problemet.

Kategorier: Stoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *