Vi bruger vores computere utrolig meget i vores dagligdag og for at lave miljøvenligt er det derfor også vigtigt at du sørger for at have et miljøvenligt computerforbrug. Men hvad kan man egentlig gøre for at have et miljøvenligt computerforbrug? Det har vi samlet et par tips til her.

Sluk computeren

Det første du skal tænke over, for at gøre dit computerforbrug miljøvenligt er at slukke computeren hver gang du ikke bruger den. Al elektronik bruger meget strøm, og for at reducere hvor meget strøm din computer bruger, gælder det om at slukke computeren, når du ikke bruger den.

Mange har en tendens til at lade computeren være i ”slumre” tilstand, da den herefter starter hurtigt op igen, og de programmer man brugte stadig er åbne. Men det sluger utrolig meget strøm, når din computer står og kører videre, uden at du bruger den.

Når din computer er i slumre tilstand skal du samtidig lade den hurtigt igen, og det er derfor også en fordel dog dig at slukke den helt, da strømmen på den måde holder længere – og det er et vigtigt punkt for miljøet at vi bruger mindre strøm.

 

Vælg det rigtige internet

Næste tip til at gøre dit computerforbrug miljøvenligt er ved at vælge det rigtige internet, der passer til hvad du har behov for. De fleste tænker ikke så meget over, hvilket internet de har, men det er faktisk vigtigt at vælge noget internet der passer til hvad du har brug for.

Hvis du fx har brug for at bruge tinge programmer der kræver hurtigt internet, er det vigtigt at vælge efter det. Men mange betaler for hurtigere internet end de egentlig har behov for, og det er både skidt for pengepungen og miljøet, da det kræver mere at trække det hurtigt internet.

Du kan derfor både spare penge og passe mere på miljøet, hvis du sørger for at have internet der passer til dit behov. Er du i tvivl om hvilket internet der er det rigtige for dig kan du se en stor sammenligning af forskellige typer internet og ikke mindst priserne på det på internetpriser.dk.

 

Ryd op på computeren

Det sidste tip til hvordan du burger din computer miljørigtigt er ved at rydde op på computeren. Hver gang du uploader et billede eller modtager en mail, bruger det plads på en server. Serveren opbevarer data fra internettet indtil det bliver slettet igen.

Serverne bruger meget strøm, og jo mere serveren skal have plads til jo mere strøm bruger serveren, og derfor kan du hjælpe miljøet ved jævnligt at rydde op på din computer. Det er en god idé jævnligt at gå igennem din mailindbakke og slette alle de mails, du ikke skal bruge længere. Det giver også et godt overblik over din indbakke og der er derfor flere fordele ved at sørge for at rydde op på din computer.

Kategorier: ArtiklerBlog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *