At gøre noget godt for miljøet, behøver ikke at være særlig dyrt eller særlig krævende. Nogle gange er det de små ting der kan gøre den store forskel. Med disse tips får du mulighed for at gøre noget ved det.

Spar på strømmen

Ja, det lyder utrolig irriterende når man hører det gang på gang. Men det er altså et godt sted at starte. Er du en af dem, som glemmer at slukke lyset, er det en rigtig god idé at få anskaffet dig lyssensorer, som kan fornemme om du er i rummet eller ej.

Det kan både spare dig for en masse penge, og samtidig er du med til at gøre en stor forskel. Har du børn, og har de også tildens til at glemme det, kan et godt trick være at belønne dem, når du husker at slukke for vandet når de ikke bruger det og slukke for lyset når de ikke er i rummet. På den måde gør man det sjovt for børnene at lære at passe på miljøet.

De store strøm-syndere, er elektronik, som står på standby. Det kræver ikke særlig meget af dig at tage stikket ud af væggen til dit tv, PlayStation og musikanlæg, for at spare strøm.

Det er bevidst, at en familie kan spare flere tusinde kroner ved brug af disse tips.

Isolering

Nu tager vi skridtet videre med isolering. Dette indebærer blandt andet opsyn på træk fra døre, vinduer og små passager med forbindelse til et udendørs område, såsom en kattelem.

Du kan eventuelt tage på tur rundt i din ejendom med et stykke køkkenrulle eller et tyndt A4-papir og holde hen foran kanterne på dit vindue og døre. På den måde kan du tjekke om der kommer træk ind, Hvis papiret ikke bevæger sig og du ikke kan mærke luft der siver indenfor, kan du være helt rolig.

Kan du se, at papiret bevæger sig lidt, kan du med stor sandsynlighed også mærke luft, som siver ind ad vinduet. Dette er desværre med til at fordoble dine varmeregninger. Har du altid betalt dine varmeregninger med utætte vinduer, vil du opdage, hvor mange penge du kan få igen, hvis du gør noget ved dette problem.

Det er en fremragende investering for dit hus, og samtidig er du igen med til at passe på miljøet. Du kan finde mere om billige vinduer og montering lige her.

Spar på vandet

Du har sikkert hørt det før, at man ikke skal lade vandet løbe når du børster tænder. Det er der heldigvis færre og færre der gør. Det er noget af det, som giver mest vandspild som, er med til at ødelægge miljøet gevaldigt.

Det er meget nemt og fuldstændig gratis at regulere styrken på dine vandhaner og brusere i dit hjem. Det sidder som regel en lille skrue under vasken, hvor du kan regulere styrken på vandet.

En god idé er at anskaffe dig vandhaner med sensorer, som lader vandet løbe når du tager hænderne ind under, og slukker når du tager dem fra igen. Dette er en ekstrem god mulighed for at gøre noget god for miljøet. Udover det, ser det super godt ud og det er mere hygiejnisk, fordi vandhanen er berøringsfri.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *