Vi er i Danmark generelt dygtige til at spare på varmen. Det mangler da også bare med vores elpriser, hvor staten tager 70 % af den samlede regning.

Et punkt går dog ofte glemt hen: Skunklemmen.

Det er da heller ikke her er varmeregningen enten står eller falder, men der er penge at spare over en længere årrække.

Tal fra SparEnergi.dk viser, at du ved at isolere 3 skunklemme med 100mm isolering i et hus hvert år vil spare cirka 100 kroner.

Da det koster cirka 800 kroner at købe en ny skunklem er det en investering, der betaler sig hjem i løbet af 8 år.

Den tilbagebetalingstid er bedre end mange af de andre investeringer, du kan foretage i dit hus og er slået næsten alene af hulmursisoleing.

Loftisolering og skunklem på samme tid

Du gør klogt i at tage en eventuelt loftisolering samme tid som du isolerer dine skunklemme. Det kan næsten ikke svare sig at sætte et stort apparat i gang for at spare 100 kroner om året.

En loftisolering kan spare dig mange tusinde kroner om året, hvis dit alterantiv er et ikke-isoleret loft.

Du kan selv isolere loftet – især, hvis du ikke er født med flere tommelfingre.

Alternativt bør du dog overveje muligheden for at hyre håndværkere til at hjælpe dig. Du har med regeringens genindførte Håndværkerfradrag mulighed for at fradrage de arbejdstimer, der bliver skrevet på fakturaen.

Energirenovation øger værdien af huset

Generelt er energirenovation en god investering. Du bruger penge nu, men øger samtidigt værdien af dit hjem ved at mindske de faste omkostninger.

Med færre faste omkostninger er det også et bedre regnskab at bo i boligen så længe du selv bor der.

Hvis du ønsker direkte at få glæde af de penge du hus bliver mere værd kan du kigge på en omlægning af dine realkreditlån og dine banklån. Du har altid mulighed for at låne svarende til 80 % af værdi i dit hjem. Hvis huset stiger i værdi betyder de 80 % et større beløb i absolutte tal.

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *