Når du skal have isoleret en del af boligen – hvilket især er relevant her i forbindelse med, at vinteren er lige om hjørnet – har du og din håndværker en række muligheder i forhold til brug af isoleringsmateriale.

Et af de mest anvendte materialer er papirisolering.

Papirisolering er gamle aviser, der omdannes til isoleringsmateriale. Det er et udmærket alternativ til det dyrere mineraluld og du kan både få papirulden som granulat og som plader.

Bor du på Sjælland, kan du få hulmurs- og loftisoleret med papiruld hos Halbergs ApS. Du kan læse mere om hulmursisolering her (LINK) og loftisolering her (LINK).

Er det miljøvenligt?

Rockwool_4lbs_per_ft3_fibrex5

Papiruld kan være en af de mest miljøvenlige løsninger. Dette især, da flere udbydere i dag bruger økologisk papiruld.

Du skal dog være opmærksom på, at papirisolering kan være tilsat kemikalier som borax, borsyre og aliminiumhydroxid for at mindske brændbarheden. Dette er giftstoffer og de kan føre til råd.

Bedre isolering

Med papiruld får du en bedre lydisolering end med mineral- eller glasuld. Det følger af undersøgelse ”Sammenlignende undersøgelse af lydisolation” fra Nordsjællands Akustik ApS.

Samtidigt er varmeisoleringen lige så god som de almindelige alternativer på markedet.

En stor fordel for nogle med papirisolering er, at papiret optager og afgiver fugt. Derfor kan du slippe for at skulle installere en dampspærre i loftet.

En stor ulempe er dog tilsætningen af potentielt giftige brandhæmmende kemikalier, der mistænkes for at hæmme menneskers forplantningsevne.

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *