Ofte er råd til at passe bedre på miljøet, at du får bedre isolation til din bolig og får nye vinduer. Men hvis du har en lejebolig i København eller et andet sted, så er det ikke dig, som afgør disse ting. Derfor vil vi gerne hjælpe dig med, hvad du kan gøre for miljøet, selvom du bor i en lejebolig.

Generelt set kan du selvfølgelig være med til at lægge pres på udlejer, så de investerer i nye vinduer osv. Men det er ofte lettere sagt end gjort, og derfor vil vi gerne komme med nogle mere brugbare råd. For du kan sagtens gøre disse ting og samtidigt lægge pres på udlejer omkring andre ting.

Kan du skifte hårde hvidevarer?

Det kan du selvfølgelig godt, men vi anbefaler ikke, at du gør det, uden at du snakker med udlejer. Når du bor i en lejebolig, er det udlejers ansvar at levere de ting, hvis det står i lejekontrakten. Så du kan ikke bare købe et nyt køleskab og erstatte det med det gamle, da det gamle er udlejers ejendom.

Vi anbefaler generelt, at du finder besparelser mere simple steder.

Brug mindre varme

Det koster meget energi at varme en bolig op, og selvfølgelig skal du have varme på om vinteren. Men mange har alt for meget varme på. Her anbefaler vi, at du tænker over, hvor meget varme du har på, og så i stedet tage noget mere varmt tøj på.

Det smarte ved det er, at du også kan spare en del penge på din varmeregning, så du er god mod miljøet og din pengepung. Det er ren win win. Det er noget, som du kan gøre, uanset om du har en lejebolig eller en ejerlejlighed. Samme princip.

Lejebolig København: Find en miljørigtig

Når du kigger mod boliger, kan du altid prøve at finde en, som allerede er god ved miljøet. Det gør også, at du bor mere behageligt og kan spare mange penge. Hvis det er sværere for udlejere at leje boliger ud med dårligt energimærke ud, så bliver de nødt til at gøre dem bedre.

På den måde forbedrer du hele tiden forholdene for alle, og ved at du finder en nyrenoveret bolig eller en helt ny lejebolig, er du med til at hjælpe miljøet. Du kan altid kigge efter energimærke, når du vil vide, om du skal leje en bolig eller ej. Du finder let og hurtigt boliger lige her eller ved at søge på eksempelvis ”lejebolig København”.

Generelt kan du også altid tænke over, hvordan du bruger el. Når du går fra dit hjem, så gælder helt almindelige spareråd, hvor du slukker for de ting, som du ikke bruger.

På den måde kan du være med til at gøre verden til et bedre sted fra din lejebolig.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn
Categories: Blog

0 thoughts on “Hvordan passer du på miljøet i en lejebolig?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Blog

Skån miljøet med en energirenovering af din bolig

Næsten alle miljøforskere er efterhånden enige – temperaturen stiger, og det er menneskeskabt. Der er uenighed om præcis, hvad det kommer til at betyde, men hvis vi ikke gør noget nu, kommer verdenshavene sandsynligvis til Read more…

Blog

Sådan finder du en miljørigtig bolig

De seneste mange år er der kommet mere fokus på miljø blandt danskerne. Dette betyder, at flere og flere danskere fokuserer på at leve miljøvenligt. Man kan passe på miljøet på rigtig mange forskellige måder. Read more…

Blog

Overvej hvad din arv skal gå til

Døden skal desværre ramme os alle, men det er ikke alle, der har gjort sig mange tanker om døden, da det er et meget tabubelagt emne. Det er en hård proces for de pårørende at Read more…