Hos mange hundrede tusinde danske mænd står aftershave på hylden inde i badeværelset.

Aftershave har til formål at lindre den brændende hud efter en barbering; lindre smerten; og sørge for, at der ikke opstår de frygtede røde knopper.

Men de billigste aftershaves på markedet har skåret hjørner og bruger skadelige kemi. Det sætter vi i dette indlæg på Miljøordbog fokus på.

Til at starte med vil vi gerne komme med en anbefaling: Køb din aftershave hos Made4men.dk. Her har du i menuen mulighed for at sortere efter de dyrere aftershaves, der ikke indeholder hormonforstyrrende og CRM-stofindholdende dele.

Hormonforstyrrende stoffer

Især hormonforstyrrende stoffer er en “normal” del af ansigtscremer og aftershaves.

Følgende stoffer ses tit:

  • Methylparaben
  • Ethylparaben
  • Butylparaben
  • Propylparaben

Det er blandt andet i produkter fra kosmetikgiganten L’Oréal, du finder stofferne. I en udtalelse til Politiken fortæller de, at

“De ingredienser, der bruges i vores produkter, er lovlige, og selv om et produkt indeholder en ingrediens, som står på EU’s prioriteringsliste over potentielt hormonforstyrrende stoffer, som I henviser til, er det ikke ensbetydende med, at produktet er hormonforstyrrende”.

Vær opmærksom på, at linket til Politiken herover er til en direkte artikel, du måske ikke kan se, hvis du er betalende medlem til avisen.

Gå efter produkter til din hud, der eksplicit ikke indeholder skadelig kemi.

Som L’Oréal siger:

Det fortjener du.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *