Vi tilbringer rigtig meget tid på vores arbejdsplads, så hvis vi vil passe på miljøet, er det vigtigt, at vi også har mulighed for det, når vi er på vores arbejdsplads.

Sortere jeres affald

Du skal forlange, at du har mulighed for at sortere dit affald på samme måde, som du ville gøre derhjemme. Det nytter ikke noget, at du sorterer derhjemme, hvis du så ikke har mulighed for at gøre det på din arbejdsplads.

 

Forlang af din arbejdsplads at du har mulighed for at sortere alt affald. Hvis I har flasker, f.eks. hvis I drikker cola, så sørg for at det kommer et separat sted hen, så I kan aflevere jeres pant.

 

Panten kan gå til jeres næste julefrokost.

 

Energivenlige arbejdsredskaber

Hvis din virksomhed bruger maskiner, så spørg din chef om de er miljørigtige. Ofte er der mulighed for at få mere miljørigtige maskiner, og virksomheden kan ofte spare penge ved at skifte til en mere miljørigtig maskine.

 

Men det er ikke kun industrivirksomheder, som kan gøre mere for miljøet. De fleste kontorvirksomheder har altid et køkken eller tekøkken, hvor man har mulighed for at lave kaffe og måske endda mad. Her er det vigtigt, at I har energivenlige hårde hvidevarer.

 

I kan spare lige så meget I vil, hvis I har et køleskab, som bruger absurde mængder elektricitet. Sørg for at få nogle hårde hvidevarer som er energivenlige.

 

Sluk alle jeres ting

Det er ikke kun virksomheden, som kan gøre noget, da de ansatte også har et ansvar. Udover at I skal sortere jeres affald, så er det også de ansattes job at slukke ting efter sig.

 

Den sidste der går fra kontoret bør slukke lyset. Hvis der kommer en rengøringsassistent senere, så kan personen godt finde ud af at tænde lyset igen.

 

Sørg for at slukke alle ting. Herunder kaffemaskinen og jeres computere.

 

Virksomheden kan få solceller

Hvis virksomhed har sin egen kontorbygning, kan I vælge at få solceller på den. På den måde kan I få jeres el fra solceller, og I burde kunne købe dem som en del af virksomheden, da I sparer el.

 

På den måde kan virksomheden faktisk tjene penge på en solskinsdag, hvor solen skaber mere el, end virksomheden kan bruge.

 

Udover miljøet er det også vigtigt, at I passer på jer selv, og her tænkes der meget på arbejdsmiljøet. Sørg for at I ikke arbejder på ting uden det rigtige værktøj. Hvis du skal nå noget højt, skal du ikke begynde at kravle op på en stol. I stedet bør du finde en lille stige, som du kan bruge. Det er noget, som alle virksomheder burde have. Du kan finde en god lille stige her.

 

Kategorier: ArtiklerBlog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *