De seneste mange år er der kommet mere fokus på miljø blandt danskerne. Dette betyder, at flere og flere danskere fokuserer på at leve miljøvenligt. Man kan passe på miljøet på rigtig mange forskellige måder. Nogle køber økologisk, andre er opmærksomme på energiforbrug og andre tager cyklen frem for bilen, når de skal transporteres fra a til b. Man kan altså passe på miljøet på rigtig mange forskellige måder.

De seneste år er der særligt kommet fokus på at gøre boligen miljørigtig. De boliger, der bygges i dag, mærkes alle med miljørigtige energimærker og bygges generelt så miljørigtigt som muligt.

 

Nybyggeri eller renovering af ældre bygning?

Når man leder efter det helt rigtige hus, kan det sagtens betale sig at tænke miljøet med ind i denne beslutning. Særligt en boligs energimærke fortæller noget om, hvor miljøvenligt boligen er. De fleste ældre boliger er langt fra så miljøvenlige som de nye boliger, der bliver bygget i dag. Men det betyder på ingen måde, at man skal undgå ældre boliger, når man er på boligjagt efter en miljørigtig bolig. Selvom de helt nybyggede huse er utrolig miljøvenlige med et lavt årligt energiforbrug, kan man sagtens købe en ældre bolig. Mange ældre boliger er i forvejen renoveret og isoleret godt og grundigt for at mindske energiforbruget og gøre boligen mere miljøvenlig – andre ældre boliger trænger til en kærlig hånd. En bolig skal dog på ingen måde udelukkes, fordi energimærket ikke er et A. Det er nemlig i langt de fleste tilfælde muligt at isolere og renovere ældre bygninger, så det kan konkurrere med mange af de nyere boliger. Et godt råd er derfor altid at forhøre sig hos en byggesagkyndig om mulighederne for en renovering for at gøre boligen mere miljørigtig.

Gennemgå kontrakten inden den underskrives

Det kan som sagt være en god idé at rådføre sig hos en byggesagkyndig i forbindelse med et boligkøb. Ikke alene for at få vejledning om mulighederne for miljøvenlig renovering – også for at tjekke, at alt i huset er som beskrevet i tilstandsrapporten. Ligesom det er vigtigt at rådføre sig med en byggesagkyndig, er det ligeledes utrolig vigtigt at rådføre sig med en boligadvokat. Boligadvokaten er din højre hånd i forbindelse med et boligkøb. Det er nemlig boligadvokaten, der kan gennemgå kontrakten, så du er sikker på, at alt er, som det skal være. Uanset hvor din nye miljørigtige drømmebolig befinder sig, er det altid godt at kontakte en lokal boligadvokat, som du kan finde her. Det vil altså sige, at hvis du bor i København, så bør du kontakte en lokal boligadvokat i København. Når du har fået en byggesagkyndig til at se boligen igennem og fået en boligadvokat til at se kontrakten igennem – og alt er som det skal være – ja, så er du klar til at underskrive og flytte ind i din nye miljørigtige bolig.

 

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *