Siden industrialiseringen har klodens befolkning været særdeles hård mod kloden og dens ressourcer for at kunne forsyne med ”brændstof” til den rivende udvikling, der har været i nærmest alle aspekter af samfundet.

Især energiforsyning og konstruktion af alt lige fra sugerør til højhuse har krævet et offer, og det har været på bekostning af miljøet. Global opvarmning et i dag et kendt fænomen, som kun et uoplyst undertal benægter, men også forurening, fældning af regnskove og den slags er konsekvenser af menneskets samfundsudvikling. Med massiv befolkningstilvækst over hele verden og kapitalisme som den dominerende samfundsnorm, er der ikke meget, der tegner på, at udviklingen vender, men over de senere årtier er det kommet et øget fokus på at tilgodese miljøet. Bæredygtighed, økologi, grøn energi og mere er kommet på dagsordenen i mange lande, og der gøres i dag en stor indsats i mange lande for at mindske menneskets ”aftryk” i naturen. Der er her samlet en række eksempler på hvordan der i dag gøres en indsats for at tilgodese miljøet helt ned på individplan.

Miljøsanering

Tidligere er der, i konstruktion af bygninger, blevet brugt nogle meget giftige kemikalier og stoffer til at opføre lofter, gulve og meget mere. I mellemtiden har man så fundet ud af, hvor skadeligt det er for den omkringliggende natur og de mennesker der omgås bygningerne, hvilket har skabt en stor indsats i Danmark for, på sikker vis, at renovere disse bygninger og bruge nyt materiale i konstruktionen af bygningerne. Det er som sagt ikke kun skadeligt for miljøet, men også for os mennesker. Derfor er det et ekstremt vigtigt tiltag. Vil du vide mere om miljøsanering, så læs mere her.

Økologi

Selve synet på naturen, miljøet og de dyr, som vi deler planet med har ændret sig kraftigt. I dag ligger det meget tungere i vores bevidsthed, og det skyldes en blanding af oplysning og overskud. For det første har vi fundet ud af hvor skadelige, vi er overfor naturen, men fordi så få af os nu lever under fattighedsgrænsen, så er der også overskud til at tænke over den slags. Derfor tilgodeser vi i dag dyrevelfærd i gennem økologi, der desuden mindsker forurening af naturen, fordi de giftige kemikalier holdes fra markerne og dermed det øvrige miljø.

Genbrug

En tredje ting, der er blevet en tendens er bæredygtighed. Især med de glade 90’eres kapitalistiske forbrugsfest, er der kommet mere fokus på hvor meget vi mennesker forbruger af naturen, som har svært ved at følge med. Derfor sælger virksomheder i dag sig selv på bæredygtighed, og genbrugsmaterialer er populære som aldrig før. Det samme er genbrugsforretninger, hvor du, lige som økologi, kan gøre noget selv, der tilgodeser miljøet.

 

 

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *