Med starten på januar er de kolde temperaturer for alvor ved at sætte ind i Danmark. Når de kolde temperaturer tager over, belaster vi miljøet mere end ellers, ved at varme vores bolig op og måske bruge cyklen lidt mindre end ellers. Men du kan gøre meget i din hverdag for at skåne miljøet i vinterperioden. Vi har samlet er par tips til, hvordan du gør her.

Tag kortere bade

En af de ting, som du kan gøre i din hverdag for at skåne miljøet er at tage korte bade. En af de mange ting, der belaster miljøet meget, er når vi bruger meget varmt vand, og du kan derfor være med til at gøre en forskel ved at mindske dit forbrug af varmt vand.

Selvom det virker som en lille ting at ændre i dagligdagen, kan det dog være svært sådan uden videre at bruge mindre varmt vand. De fleste mister nemlig tidsfornemmelsen, når de står under bruseren og pludselig er der gået et par minutter mere end det var meningen. Du kan derfor prøve at sætte en alarm til fx 3 minutter, så du ved at badetiden er slut der. Og hvis du har et par gode almindelige håndklæder, er det ingen sag at skulle ud af bruseren igen. Hvis du mangler at par lækre håndklæder, kan du finde håndklæder fra Georg Jensen Damask på damask.dk.

 

Pas på med at lukke varme ud af boligen

Om vinteren bruger vi meget energi på at varme vores bolig op, og det er også en stor belastning for miljøet. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på at den varme luft ikke ryger direkte ud af boligen igen.

Varmen kan fx ryge ud, hvis vinduer eller døre er utætte, og det er derfor en god idé at tjekke op på.

Det er samtidig vigtigt, at du husker at slukke for varmen, hvis du lufter ud i boligen. Hvis varmen står og kører, imens du lufter ud ryger den varme luft direkte ud og det er ærgerligt, hvis der bliver spildt en masse energi på at varme boligen op, hvis den varme luft ryger direkte ud igen.

 

Begræns dit madspild

Vores sidste råd til hvordan du skåner miljøet i vinterperioden er ved at begrænse dit madspild så meget som muligt.

Madspild er skidt for miljøet, fordi hele den proces der har været i gang for at producere maden går til spilde, når maden ryger i skraldespanden i stedet for at blive spist.

Det kan dog være svært lidt umiddelbart at begrænse sit madspild. Men noget du kan gøre for at mindske dit madspild er ved at lægge en madplan for hele ugen, så du kan købe ind på en gang og dermed have styr på hele madlavningen på forhånd, så du ikke ender med at købe mere mad, end du egentlig har brug for.

Du kan også lave en dag om ugen, hvor du spiser rester fra de sidste par dage og derigennem undgår at smide for meget mad ud.

Kategorier: ArtiklerBlog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *