Hvis du gerne vil blive bedre til at skåne miljøet, men ikke ved, hvor du skal starte, kan du læse denne artikel og blive klogere på, hvordan mindre tiltag i hverdagen kan være med til netop dette.

Det er vigtigt, at vi passer godt på miljøet, så vores børn, børnebørn og oldebørn har en velfungerende planet, der kan producere alle de nødvendigheder, vi selv har udnyttet de sidste mange år. Du kan være med til at sørge for dette ved at ændre små vaner i din hverdag, der i det lange løb vil gavne og skåne miljøet – mere end du sandsynligvis er klar over.

Mere grønt – mindre kød

Ved at skære ned på mængden af kød og op for grønt i din kost, er du ikke kun god ved miljøet, men også din krop og din sundhed. Miljøpåvirkningen i fødevareproduktionen er stor – både i den konventionelle produktion og i den økologiske står kødproduktionen det største aftryk. I Danmark spiser vi også langt mere kød end vores nabolande; den gennemsnitlige dansker spiser omkring 240 gram kød om dagen. Det er langt mere, end vi overhovedet har brug for, og det belaster naturen i høj grad. Du kan altså med fordel skære ned på dit kødforbrug, hvilket både gavner dig selv og naturen.

Send dit tøj til genbrug

Det er helt okay, at man gerne vil gå i noget lækkert tøj fra dyre brands, men du kan overveje, om dit tøj skal være økologisk og komme fra producenter der har en CSR-strategi. På denne måde er du garanteret tøj, hvor fremstillingsprocessen er langt mere skånsom, da der gøres brug af mere miljøvenlige fremstillingsprocesser, der skåner miljøet. Husk også altid at sende dit tøj til genbrug fremfor at smide det i skraldecontaineren.

Er du selvstændig? Vælg naturligt blæk til printeren

Hvis du driver egen virksomhed og har en lang række ansatte under dig, som flittigt bruger printeren på arbejdspladsen, kan du skifte blækpatronerne ud med så naturligt blæk som muligt for at skåne miljøet. Det er blot en mindre ting, du kan gøre i virksomheden, men det vil med garanti sende det rette signal til både dig og dine kunder.

Vær tålmodig

Vi kender det alle sammen – barberbladet bliver skiftet lidt for ofte, opvaskemaskinen sat i gang på trods af at den ikke er fuld, og tørretumbleren kører på højtryk med kun én bluse i, fordi man insisterer på, at den skal bruges i dag. Tålmodighed er en dyd, også når det kommer til miljørigtige tiltag i hjemmet. Du kan eksempelvis, med fordel, købe barberblade her i bedre kvalitet, så du ikke skal udskifte disse lige så ofte, som du plejer.

Tweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on LinkedIn
Categories: Blog

0 thoughts on “Sådan skåner du miljøet med små tiltag”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Blog

Skån miljøet med en energirenovering af din bolig

Næsten alle miljøforskere er efterhånden enige – temperaturen stiger, og det er menneskeskabt. Der er uenighed om præcis, hvad det kommer til at betyde, men hvis vi ikke gør noget nu, kommer verdenshavene sandsynligvis til Read more…

Blog

Sådan finder du en miljørigtig bolig

De seneste mange år er der kommet mere fokus på miljø blandt danskerne. Dette betyder, at flere og flere danskere fokuserer på at leve miljøvenligt. Man kan passe på miljøet på rigtig mange forskellige måder. Read more…

Blog

Overvej hvad din arv skal gå til

Døden skal desværre ramme os alle, men det er ikke alle, der har gjort sig mange tanker om døden, da det er et meget tabubelagt emne. Det er en hård proces for de pårørende at Read more…