Hvis du gerne vil blive bedre til at skåne miljøet, men ikke ved, hvor du skal starte, kan du læse denne artikel og blive klogere på, hvordan mindre tiltag i hverdagen kan være med til netop dette.

Det er vigtigt, at vi passer godt på miljøet, så vores børn, børnebørn og oldebørn har en velfungerende planet, der kan producere alle de nødvendigheder, vi selv har udnyttet de sidste mange år. Du kan være med til at sørge for dette ved at ændre små vaner i din hverdag, der i det lange løb vil gavne og skåne miljøet – mere end du sandsynligvis er klar over.

Mere grønt – mindre kød

Ved at skære ned på mængden af kød og op for grønt i din kost, er du ikke kun god ved miljøet, men også din krop og din sundhed. Miljøpåvirkningen i fødevareproduktionen er stor – både i den konventionelle produktion og i den økologiske står kødproduktionen det største aftryk. I Danmark spiser vi også langt mere kød end vores nabolande; den gennemsnitlige dansker spiser omkring 240 gram kød om dagen. Det er langt mere, end vi overhovedet har brug for, og det belaster naturen i høj grad. Du kan altså med fordel skære ned på dit kødforbrug, hvilket både gavner dig selv og naturen.

Send dit tøj til genbrug

Det er helt okay, at man gerne vil gå i noget lækkert tøj fra dyre brands, men du kan overveje, om dit tøj skal være økologisk og komme fra producenter der har en CSR-strategi. På denne måde er du garanteret tøj, hvor fremstillingsprocessen er langt mere skånsom, da der gøres brug af mere miljøvenlige fremstillingsprocesser, der skåner miljøet. Husk også altid at sende dit tøj til genbrug fremfor at smide det i skraldecontaineren.

Er du selvstændig? Vælg naturligt blæk til printeren

Hvis du driver egen virksomhed og har en lang række ansatte under dig, som flittigt bruger printeren på arbejdspladsen, kan du skifte blækpatronerne ud med så naturligt blæk som muligt for at skåne miljøet. Det er blot en mindre ting, du kan gøre i virksomheden, men det vil med garanti sende det rette signal til både dig og dine kunder.

Vær tålmodig

Vi kender det alle sammen – barberbladet bliver skiftet lidt for ofte, opvaskemaskinen sat i gang på trods af at den ikke er fuld, og tørretumbleren kører på højtryk med kun én bluse i, fordi man insisterer på, at den skal bruges i dag. Tålmodighed er en dyd, også når det kommer til miljørigtige tiltag i hjemmet. Du kan eksempelvis, med fordel, købe barberblade her i bedre kvalitet, så du ikke skal udskifte disse lige så ofte, som du plejer.

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *