Næsten alle miljøforskere er efterhånden enige – temperaturen stiger, og det er menneskeskabt. Der er uenighed om præcis, hvad det kommer til at betyde, men hvis vi ikke gør noget nu, kommer verdenshavene sandsynligvis til at stige i sådan grad, at det kan få uoverskuelige konsekvenser for jordens befolkning.

I Danmark og de fleste andre vestlige lande bruger vi rigtig meget energi på opvarmning af private hjem. Det er derfor ikke kun op til regeringer at gøre noget ved det problem. Det er også op til den enkelte. En god start er ved at foretage en energirenovering af din bolig. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan det kan gøres.

Forudsætninger for energitiltagene

Der er en del, der skal tages stilling til, inden du begynder at renovere. Først og fremmest er der boligen, du bor i. Forskellige boliger kræver forskellige tiltag. Hvis renoveringen er af omfattende karakter, bør du hurtigt finde din entreprenør. Det kan eksempelvis være, du skal rive en væg ned. I så fald har du brug for et pålideligt nedrivningsfirma.

Derudover skal du selvfølgelig også overveje alt det praktiske. Der er blandt andet en del jura indover. For ikke at stå i en situation, hvor du ikke kan bunde, kan du overveje at deltage i juridiske kurser. Det kan du gøre ved at klikke her.

Mulige energirenoveringstiltag

Det er meget normalt at have to kategoriseringer, når man snakker energirenovering. Det ene bliver populært kaldet boligens facade eller klimaskærm, hvor det andet som regel bliver refereret til som diverse installationer.

Boligens klimaskærm

Kort fortalt er boligens klimaskærm, det der adskiller ude- og indemiljø. I rigtig mange boliger er der et stort spild af varme. Ofte er det på grund af en dårlig isolering. Hertil kan det være en god idé at få foretaget en hulmursisolering. Som navnet lægger op til, er en hulmursisolering en isolering af hulrummet mellem inder- og ydervæggen. Dette er ofte ekstremt effektivt og hverken særlig dyrt eller tidskrævende.

Derudover kan du overveje at udskifte døre og vinduer. Disse er tit svage led i forhold til at på varmen. En udskiftning af disse elementer tager heller ikke lang tid, og der kan også være et æstetisk incitament til det også.

Diverse installationer

Hvis du virkelig skal gøre en forskel i målsætningen om at skåne miljøet, vil det være en rigtig god idé at implementere et solcelleanlæg i boligen. Det er et forholdsvis omkostningstungt tiltag, men det gør virkelig også en forskel på varmeregningen. Med et solcelleanlæg bliver du nærmest selvkørende på elektricitet.

Af mindre tiltag kan du overveje en udskiftning af radiatorventiler og termostatstyringer. Disse tager ikke meget mere end et par timer, koster ikke meget mere end et par hundrede kroner, og kan i visse tilfælde virkelig gøre en forskel. Af andre små tiltag kan det næves at skifte alle din pærer ud med de mere miljøvenlige LED pærer. Disse er dyrere, men holder til gengæld også meget længere tid.

Finansiering af energirenoveringen

Hvis man skal se det fra et økonomisk perspektiv, er det også ofte en god idé at energirenovere. Fordi miljøet er skrantende har regeringer påduttet banker, realkreditinstitutter og diverse energiselskaber at hjælpe miljøvenlige tiltag med at blive finansieret.

Det betyder, at du får lave renter i banker og institutter. Renten er som regel lavere hos institutterne, men til gengæld er oprettelsesgebyret højere. Det vil sige, at du skal vælge banken, hvis det er et mindre lån, hvorimod institutterne er mere fordelagtige, hvis lånet er af væsentlig karakter. Derudover er det også muligt at søge om håndværkerfradrag.

 

 

 

 

 

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *