Dispensere til papir, sæbe og håndsprit er praktiske i en hektisk hverdag, hvor der ikke er tid til at fumle for meget. Derfor er elektroniske og berøringsfrie dispensere, fx Katrin Ease, blevet en type dispenser, som man ofte støder på rundt omkring på danske virksomheder og institutioners toiletter.

Mange danske virksomheder bryster sig ligeledes af at være miljørigtige, som en del af deres CSR-strategi. Hvis jeres virksomhed ønsker en grønnere profil, er det værd at overveje at undgå netop elektroniske dispensere. Elektroniske dispensere bruger batterier, og hvis I er en stor virksomhed, afdeling eller institution, kan det betyde hyppige udskiftninger af batterier. Batterier er som kendt skidt for miljøet, specielt fordi de ofte bortskaffes helt forkert.

Den manuelle dispenser – det miljørigtige valg

Derimod kan den manuelle dispenser anbefales. Den opfylder de samme behov, som en elektronisk dispenser, blot uden brugen af batterier. Den manuelle dispenser er i sig selv også mere miljørigtig at producere og bortskaffe i sidste ende, da elektronik ikke er en del af dispenseren, som det gør sig gældende med de batteridrevne dispensere.

Manuelle dispensere – hvad med hygiejnen?

Elektroniske og berøringsfrie dispensere sælges ofte på, at de er mere hygiejniske produkter end de dispensere til håndsprit, sæbe eller papir, hvor du trykker på dispenseren eller hiver for at få det ud.

Ved en manuel papirdispenser, som eksempelvis Katrin System Towel, rør du kun ved papiret, når du trækker det ud. På denne måde undgår du eventuel bakteriesmitte ved netop ikke at røre ved papirdispenseren. Dispensere til sæbe og håndsprit rør du derimod ved, men her vasker eller afspritter du hænderne efter at have rørt ved dispenseren. De bakterier der eventuelt måtte være på dine hænder fra dispenseren, bliver derfor fjernet med sæben eller håndspritten.

Det bedste argument for at købe berøringsfrie dispensere

Nogle brancher har helt specielle krav til hygiejnen, eksempelvis hvis man arbejder inden for hospitalsverden eller med fødevarehåndtering. Disse brancher kan dog ligeledes undgå de elektroniske og berøringsfrie dispensere, ved at vælge en variant med albuegreb. Som navnet indikerer, kommer netop kun albuen i berøring med dispenseren, hvis denne er udstyret med albuegreb.

Hvis det slet ikke er muligt at undgå brugen af elektroniske dispensere i jeres virksomhed, anbefaler vi, at I bruger genopladelige batterier, som kan bruges op til 1000 gange. Når batteriet ikke duer længere, skal det smides i en genbrugsbeholder, og ikke blot i skraldespanden. I så fald kan dét med miljørigtigheden være lige vidt.

Kategorier: ArtiklerBlog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *