Du har sikkert prøvet at måle indenfor, hvor du kunne mærke, at du blev lidt døsig pga. dampene fra malingen.

Det skyldes at mange typer maling indeholder giftige stoffer, som ikke bare er dårligt for dig, men også for miljøet.

De konventionelle malinger indeholder VOC’s, som står for Volatile Organic Compounds. Benzen er en af de mest brugte VOC’s i maling. Problemet ved Benzen er, at det er kendt for at ødelægge ozonlaget.

De mange forskellige mærker og typer maling gør det svært at vide, hvad man skal lede efter. For at gøre det let for dig at vælge den rigtige type maling, så har vi her i artiklen samlet alt den viden, du skal bruge omkring miljøvenlig maling.

Hvad er problemet ved konventionel maling

Verden sundheds organisation (WHO) har sagt at malere er har en 40% sandsynlighed for at få lungekræft. Det skyldes at de hele dagen bliver udsat for dampene fra malingen, som indeholder VOC’s. Produktionen af malingen er endnu værre for medarbejderne, der producere malingen. Udover at det er skadeligt for folkene, som producere malingen, så viser studier også at 1 liter maling skaber 30 liter giftigt affald.

Hvis malingen bliver produceret sikkert under gode forhold med miljøvenlige materialer, så er der ikke nogen fare for medarbejderne.

 

Hvad er anderledes ved miljøvenlig maling?

Den miljøvenlige maling, indeholder mindre mængder af VOC. For at gøre det mere overskueligt for danskere at vælge en miljøvenlig maling, så er miljø blomsten blevet indført. Miljøsvanen gives kun til de mest miljøvenlige typer malinger, hvilket betyder, at du kan være sikker på at hele processen har været miljøvenlig.

Det er en fordel, da der er langt flere firmaer, som siger at deres maling er miljøvenlig, men som kun har lidt mindre mængder VOC’s.

 

Hvor kan du købe miljøvenlig maling?

Der er flere steder at købe miljørigtig maling, men det er lettest at gøre det online. Hjemmesider som malgodt.dk har et langt større udvalg af miljøvenlig maling, hvilket gør det lettere for dig at finde den rigtige type.

Husk at sikre dig, at du køber malingen i den rigtige farve, hvilket du ikke må glemme.

 

Er miljøvenlig maling ligeså godt

De første versioner af miljøvenlig maling var klumpede og var ikke ligeså gode som de konventionelle typer maling. Sådan er det ikke længere.

Firmaerne, som laver miljøvenligt maling siger selvfølgelig at deres maling er ligeså god som konventionel maling. Det er ikke sandt i alle tilfælde, men der findes mærker, som laver produkter der er ligeså gode. Det vigtige når du køber miljøvenlig maling er, at du kigger på anmeldelserne af de forskellige typer maling og sikre dig at de er positive.

 

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *