Vi glemmer tit, at mennesker også er en del af naturen med vores tilbøjeligheder for kød. Så vi har selv været en del af fødekæden engang, og derfor har vi også været med til at holde bestanden nede af dyr. Her spiller jagt og deres jagtudstyr stadigvæk en rolle, da man i danske skove faktisk ikke kan lade et dyr få for meget magt.

Det kan lyde mærkeligt, hvis det ikke er en verden, som man kender noget til. Men alle dyr vil gerne overleve, og nogle dyr er bedre til at gøre det end andre. Derfor kan der blive for mange af et bestemt dyr, og så vil det dyr ende med at slå andre dyr ihjel.

Så I sig selv at være mod jagt, giver ikke meget mening, hvis man undersøger, hvordan naturen hænger sammen. Nogle dyr er desuden også dårligere for klimaet end andre, så det er ikke særlig godt, hvis der bliver for mange af dem.

Jagt holder bestanden nede

Uden jagt vil man stadigvæk skulle holde bestanden nede for visse dyr, men det vil ikke give meget mening, hvis ingen fik lov at jage disse dyr med deres jagtudstyr. For du skal tænke på, at de alligevel skal dræbes, og så kan man ligeså godt gøre det via jagt.

Det er også hele grunden til, at der er noget, som hedder jagtsæson. Du må f.eks. ikke gå på jagt efter dyr, når de er ved at formere sig, eller når dyrene ikke er fuldvoksen. Det er først senere, at jagtsæsonen går i gang.

Det er hele grunden til, at du kan gå på jagt med god samvittighed, for du er med til at holde bestanden nede, samtidig med at du får en god tur. Det hjælper i sidste ende miljøet, så jagt er ikke naturens fjende. Det er ikke jægere eller deres jagtudstyr, som er problemet, når det kommer til miljøet. Hvis du vil vide mere om dette emne, kan du læse mere på b-wild.dk.

Dyr og mennesker

I naturen levede mennesker og dyr engang samme sted, men det er klart, at vi nu har rykket os væk fra denne verden. Med jagt er vi alligevel stadigvæk en del af den, og det er vigtigt at huske på at jagt under ordnede forhold ikke har nogen betydning for truede dyr.

Der er ingen dyr, der er ved at dø, fordi danske jægere må gå på jagt, da vi har gode ordnede forhold. Så hvis du er mod jagt, er det ikke for miljøets skyld. Det er en personlig overbevisning, som du selv har, og den har du selvfølgelig lov til at have.

Vi skal ikke sige, om det ene er mere rigtigt end det andet, men ud fra et miljømæssigt synspunkt er der ingenting galt med jagt.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *