Vi omgiver os med mange forskellige slags kemi i hverdagen, men det er bestemt ikke sundt, hvis der kommer for maget kemi ind i vores liv. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvordan du undgår for meget kemi i hverdagen, det er dog oftest sværere end man lige regner med. I denne artikel har vi derfor samlet vores bud på, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil mindske kemien i din dagligdag.

 

Skab et godt indeklima

Det første tip, til at undgå kemi i hverdagen, er ved at skabe et godt indeklima i din bolig. Vi bruger utrolig meget tid i vores bolig, og det er derfor et godt sted at starte, når det handler om at undgå kemi i hverdagen.

For at undgå kemi i din bolig, er det vigtigt at have et godt indeklima. Det handler først og fremmest om jævnligt at lufte ud, så der kommer gennemtræk i hele boligen. Når du lufter ud, kommer der frisk luft ind, og de kemikalier som fx afgives fra byggematerialer på den måde kommer ud.

Det er samtidig vigtigt at vælge naturlige materialer, når du laver byggeprojekter i din bolig. Det gør sig gældende ved alle former for byggeprojekter, hvor du skal have nye materialer ind i din bolig.

Du kan med fordel gå efter virksomheder, som laver deres projekter af naturlige materialer. Hvis du fx skal have akustikpuds i din bolig, kan du bruge fade, der laver akustikpuds af naturlige materialer, så der ikke kommer farlige kemikalier ind i din bolig.

På samme måde, kan du finde mange andre virksomheder, der har fokus på miljø i forhold til deres valg af materialer.

 

Gå efter svanemærkede produkter

Tip nummer to, til at undgå kemikalier i hverdagen er ved at gå efter svanemærkede produkter. Det gælder især rengøringsprodukter, samt forskellige produkter til personlig pleje, hvor det er en stor fordel at vælge svanemærkede produkter.

Svanemærket er først og fremmest et miljømærke der sikrer at det produkt du køber, er lavet med omtanke for miljøet. Der er samtidig også skrappe krav til kemikalier, for at et produkt kan få svanemærket.

Svanemærket er derfor en nem måde at finde de produkter, hvor der ikke er dårlige kemikalier og samtidig hjælper du miljøet ved at købe svanemærket.

 

Vælg økologiske madprodukter

Vi kan selvfølgelig ikke snakke om at undgå skadelige stoffer i hverdagen uden at have et punkt der omhandler mad med på listen.

For at undgå at rester af sprøjtegifte ender i kroppen, er det en god idé at gå efter økologiske madprodukter.

Det er især omkring frugt og grønt, at det er vigtigt at vælge økologisk, for at du er sikret at der ikke kommer rester af sprøjtegift med i din indkøbskurv.

 

Kategorier: Blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *