Som forbruger er noget af det bedste, du kan gøre for miljøet, at du vælger virksomheder, som også ønsker at passe på det. Det kan være alt fra, hvor du får dine produkter, som fx madvarer til hvor du vælger at købe dine ydelser, som fx FTF A-kasse.

Der er en række ting du kan gøre, hvis du vil vide, om dem som du handler med/hos går ligeså meget op i miljøet, som du gør.

 

Har de en CSR politik?

Vi har tidligere på siden vist en video om, hvad CSR er. Det står for Corporate social responsibility, og betyder, at virksomheden lover at være med til at gøre verden til et bedre sted. Det kan virksomheden vælge at gøre på mange forskellige måder.

Hos alle store virksomheder kan du se på deres hjemmeside, hvad deres CSR politik er, og på den måde kan du se, om du bør støtte virksomheden udfra de ting, som du går op i.

Ofte kan du også skrive til virksomheder og spørge dem, hvis det er noget, du gerne vil høre mere om. De fleste virksomheder vil gerne indgå i en dialog med deres potentielle kunder. Så hvis du skal tilmelde dig FTF A-kasse, kan du kontakte dem inden og høre, om de har en CSR politik.

 

Gør de noget for miljøet?

Mindre virksomheder har sjældent en CSR politik, men derfor kan de stadigvæk godt gøre en masse for miljøet. Mange virksomheder hjælper i deres lokalmiljø, fordi de synes, at det er vigtigt. Du skal tænke på, at en virksomheds ansatte ofte selv lever i nærmiljøet, og derfor plejer de at gå op i den slags.

De fleste mindre virksomheder plejer at skrive på deres hjemmeside, hvis de hjælper deres lokalmiljø og miljøet generelt. Igen gælder dette både for virksomheder, der sælger produkter og/eller ydelser, så det er alt fra din A-kasse til dine madvarer. Skal du have ny A-kasse, kan du læse mere her.

 

Tjek efter certifikater

Der er en række certifikater, som du kan tjekke efter. Når du køber mad, kan du holde øje med, om der er et økologisk mærke på din mad. Det er din garanti for, at du kan få den mad, som du gerne vil have den. Hvis du går efter dansk økologi, er der en række krav landmanden skal overholde for at må kalde det økologisk.

Det er din garanti for, at du får noget, som rent faktisk er godt. En anden løsning er, at du kigger efter certifikater på deres hjemmeside.

Flere virksomheder har valgt at gå co2 neutralt, som betyder, at de betaler penge til et firma, som sørger for, at de giver ligeså meget til en energivenlig kilde, som de selv bruger. På den måde er virksomheder med til at give tilbage til jorden, selvom de selvfølgelig ikke kan undgå at forurene den 100 procent. Det kan vi andre heller ikke.

Kategorier: ArtiklerBlog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *