Når man skal finde sig en eller flere at dele en bolig med, så er der ofte mange krav man som boligejer eller boligsøgende kan have til sine roommates. I dag er det fortsat mere populært at værne om miljøet i hjemmet, så her giver vi 3 råd til gode, realistiske og vedvarende beslutninger om miljøvenlig levestil i bofællesskabet.

Stil krav til din kommende roommate

Når du søger efter en ny bofælle, så er det en god idé at inkludere i dit opslag på internettet, at du søger en roommate som vil være med til at gør de ting i hjemmet, som du nu engang finder nødvendige i forhold til miljøet.

Det kan også være, at du selv er på jagt efter et sted at bo, og også her er det okay at stille krav til ejeren af den fremtidige bolig, som man skal bo i. Så hvis du har oprettet en profil på en side som Findroommate.dk, så er det okay at skrive, at du søger en eller flere personer, som vil være med til at affaldssortere, vaske alle vaske på lave grader, forberede fællesspisninger af økologisk mad eller lignende.

Lav gode aftaler om brug og vaskemaskiner i hjemmet

En god og overkommelig aftale i det nye bofællesskab kunne eksempelvis være, at fokusere på brug af opvaskemaskine og vaskemaskine til tøj. Her kunne i lave en aftale om, at der kun bliver sat gang i opvaskemaskinen 2 gange om ugen, og at der eksempelvis kun bliver vasket 3 til 4 vaske om ugen.

På den måde kan i opdrage hinanden til at genbruge tøj og at tage en lille opvask, hvis man blot har brugt en gaffel eller spist en rugbrødsmad på en tallerken.

Denne regel kommer selvfølgelig til at afhænge af, hvor mange mennesker i er i jeres bofællesskab og hvilke behov og vaner der er. Men ved at indføre denne regel, kan i både spare mange penge OG miljøet for en masse unødig energi, kemikalier og elforbrug,

Økologisk fællesspisning

En mere hyggelig måde at værne om miljøet på, er ved at indføre en eller flere faste fællesmiddage i hjemmet. På den måde kan i både spare penge, ved at dele om indkøb og råvarer, men i kan også vælge at gøre det helt eller delvist økologisk eller kødfrit og derved være god mod vores planet.

Faktisk kommer op til en fjerdedel af den CO2 som udelades verden rundt fra fødevarer. Eksempelvis kan en vegetar eller en pescetar mindste sit CO2-aftryk med 60 procent – og det er da værd at tage med i sine overvejelser.

Brug den grønne spand

En sidste måde at værne om vores planet på i bofællesskabet, er ved at lave en aftale med sine roommates om, at den grønne spand til kompost ALTID bruges i hjemmet. På den måde er det et godt incitament, til fremadrettet at affaldssortere flere ting i hjemmet.

Hvis vi hjælper vores affaldsstationer på vej, ved selv at sortere metal og konservesdåser fra i én bunke og madaffald fra i en anden, og så videre, så kan vi spare rigtig meget CO2 i vores samfund.

 

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *